¿Quina és la diferència entre un càtering Vegà, un càtering Vegetarià o un càtering flexitarià?

Molta gent veu aquestes opcions com la mateixa però, entre vegans i vegetarians sobretot, hi ha algunes diferències importants

Cada vegada són més les persones que opten per no menjar animals: moltes per raons de salut, altres per motius ètics o mediambientals.

Ser vegetarià o vegà no és alguna cosa estranya s’està convertint en una cosa corrent. Les enquestes demostren que un 10% de la població espanyola opta per això. La popularitat dels estils de vida sense carn va en augment de manera que la pròpia indústria alimentària, els fabricants d’aliments i els minoristes s’han “posat les piles” per satisfer la demanda d’aquests productes.

Malgrat aquest creixent interès, algunes persones no estan segures de les diferències entre elles així que anem a explicar-les! Però abans comentar-te que des de la Vila ens enfocarem més pel que fa a l’alimentació, ja que en el cas de l’Veganisme, sobretot, comprèn àmbits que van més enllàs de l’alimentació: moral, visió de vida, etc.

Vegetarians

En termes generals, els vegetarians simplement no mengen carn d’animals. La Societat Vegetariana defineix a l’vegetarià de la següent manera: “Un vegetarià és algú que viu d’una dieta de grans, llegums, nous, llavors, verdures, fruites, fongs, algues, llevats i / o altres aliments sense origen animal amb o sense productes lactis, mel i / o ous.

Un vegetarià no menja aliments que consisteixen en o han estat produïts amb l’ajuda de, qualsevol part de el cos d’un animal viu o mort. Això inclou carn, aus, peix, marisc, insectes, subproductes de l’sacrifici o qualsevol aliment produït amb tecnologia auxiliar creats a partir d’ells.

Hi ha diferents tipus de vegetarians:

Ovo-Lacti: menjarà tant ous com llet.

Ovo: menjarà ous.

Lacto: menjarà productes lactis, però no ous de gallina.

Els pescetarianos desestimen la carn com la de res, porc i pollastre, però tot i així mengen peix. Generalment, aquí és on acaba el vegetarianisme.

Vegans

El veganisme no és una dieta, sinó una posició moral, potser millor definida com una filosofia. La definició que en fa la Societat Vegana és: “El veganisme és una forma de vida que busca excloure, en la mesura del possible i practicable, totes les formes d’explotació i crueltat cap als animals per a aliment, vestit o qualsevol altre propòsit.”

Tal com comentàvem més amunt nosaltres ens centrarem en quant al menjar

A base de plantes, una frase que s’està tornant cada vegada més comú.

A base de plantes es refereix específicament a la dieta. En la seva definició més pura, una dieta basada en plantes es limita als aliments vegetals (com una dieta vegana), però a més, les persones que fan dieta basada en plantes sovint limiten la seva ingesta d’aliments processats i greixos, triant menjar d’aquesta manera per raons de salut.

Una dieta basada en plantes no és necessàriament vegana i pot seguir-se sense adherir-se a el marc moral el veganisme.

Flexitarianos

La Dieta Flexitaria va ser creada per la dietista Dawn Jackson Blatner per ajudar a la gent a collir els beneficis de l’alimentació vegetariana mentre gaudien dels productes animals amb moderació.

Per això el nom d’aquesta dieta és una combinació de les paraules flexible i vegetarià. Atès que els flexitarianos mengen productes d’origen animal, no se’ls considera vegetarians o vegans.

Es basa en els següents principis:

  • Coma principalment fruites, verdures, llegums i grans sencers.
  • Concentreu-vos en les proteïnes de les plantes en lloc dels animals.
  • Es flexible i incorpora productes carnis i animals de tant en tant.
  • Coma la forma menys processada i més natural dels aliments.
  • Limiti el sucre i els dolços afegits.

A causa de la seva naturalesa flexible i el seu enfocament en el que s’ha d’incloure en lloc de restringir, la Dieta flexitariana és una opció freqüent per a les persones que busquen una alimentació més saludable.

En general, l’objectiu és menjar més aliments vegetals nutritius i menys carn.

Consells de La Diligencia per “Veganizar” els nostres menús

Molts dels vegans o vegetarians encara es queixen que els menús ofereixen alternatives “avorrides” pel que des de La Diligencia Esdeveniments ens inspirar-nos en la cuina internacional i en aquests països on hi ha un gran nombre de persones que segueixen un estil de vida sense carn , com l’Índia, Israel i Taiwan. A més aquests països treballen molt bé tot el relatiu a les salses les quals, juguen un paper important en l’addició de sabors.

Els dies en què s’oferia com a alternativa vegetal o un pebrot farcit o un lasanya de verdures i s’amagaven en un petit racó ocult de la taula, fa temps que han passat a la història. Els vegetarians i vegans d’avui esperen una major varietat de sabors i textures.

Des de La Vila volem fer-te alguns suggeriments interessants …

Grans

Els grans plens de proteïnes, com la quinoa, es poden utilitzar com a base per a una gran varietat de plats vegetarians dolços i salats. Funcionen bé en bols d’amanida i poden combinar-se amb altres ingredients com fesols negres per fer saboroses hamburgueses vegetarianes.

Frijoles

Els fesols com les llenties i els cigrons s’utilitzen en molts plats vegetarians per afegir consistència i sabor. Tenen un sabor terrós i sovint s’utilitzen com a substitut de la carn en plats com el pastís de verdures, el xili, l’estofat sense carn i el curri.

Recordatori: Necessitaràs productes lactis vegetarians per “vegetarianizar” completament les seccions sense carn del teu menú.

Soja

Els aliments que contenen fesols de soja com el tofu i el tempeh tenen un sabor i textura de nou molt interessant. Amb l’ajuda d’espècies i adobs, els aliments a base de soja amb alt contingut proteic es poden utilitzar per imitar la carn en propostes similars a costelles de barbacoa “Veggies”, menjars saltejades i tacs.

Verdures

Les verdures poden ser la base de grans plats simplement afegint unes poques espècies o una gustosa salsa de formatge. Àpats com el formatge de coliflor, lasanya de xampinyons poden ser plats de primera qualitat si es fan bé i es produeixen amb ingredients d’alta qualitat o d’origen local.

Com veus hi ha moltes possibilitats i a nosaltres, cada vegada més, ens demanen elaborar aquest tipus de propostes així que … ¿Catering Vegano, Catering Vegetarià o Catering flexitarià?

¡Anima’t i prova-ho!

CONTACTA ARA I DEMANA’NS CONSELL !!
    BodaComunióBateigAniversariCorporatiuAltres


    MenjarServei CambrersAmbientació / DecoracióParament llar / coberteriaNetejaMúsicaParty PlannerAltres